• banner_01.jpg
  • banner_03.jpg
  • banner_04.jpg
  • banner_05.jpg
  • banner_06.jpgPredlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Dogajanje v Artičah

DogodkiOTVORITEV SADJARSKE ZBIRKE 9.5.2022

9.5.2022 smo na Banovi domačiji dočakali otvoritev Sadjarske zbirke. Zaposleni v Posavskem muzeju Grad Brežice so poskrbeli za obnovo orodij za sadjarstvo ter postavitev razstave s spremnimi besedili na panojih za kar smo jim zelo hvaležni. Razstava je tako za kraj Artiče kot za Sadjarsko društvo izjemnega pomena. Gre za pomembno kulturno dediščino, ki jo zapuščamo ohranjeno našim potomcem in priča o tem, da se tudi z enostavnim orodjem lahko naredi veliko.

Organizator dogodka: Sadjarsko društvo ob pomoči KS Artiče, KUD Oton Župančič Artiče in Fakultete za turizem Brežice. Dogodka so se udeležili predstavniki Zveze sadjarskih društev Slovenije, Občine Brežice, FT Brežice, predstavniki društev v Artičah.

Preberite več ...

POHOD PO SADJARSKI POTI


Spoštovani!Nenadomestljiv del OŠ Artiče je tudi udejstvovanje na kulturnem področju, na katerem smo s številnimi skupinami, ki delujejo, izjemno uspešni. Dokaz, da je temu res tako, je pridobitev naziva kulturna šola in s tem tudi zastave, ki ga oz. jo podeljuje JSKD RS. Ker sta bili zadnji dve leti zaznamovani z epidemijo, nismo mogli tega, kar ustvarjamo, pokazati tudi vam, našim zvestim podpornikom. Vendar nas veseli, da so se ukrepi tudi na tem področju toliko zrahljali, da vas lahko povabimo v svojo sredino, in sicer v torek, 5. 4. 2022, ob 17.00 v Prosvetni dom Artiče.

 

Več informacij pa sii lahko preberete še v pripetku.

 

Želimo si, da se snidemo v čim večjem številu, kajti gromki aplavz je najlepše darilo slehernemu nastopajočemu.

 

Na snidenje na prireditvi Z besedo, glasbo in plesom v pomlad.

 

Vesna Bogovič, ravnateljica OŠ Artiče


 

Ureditev površin za zagotavljanje večgeneracijske mobilnosti v KS Artiče

V KS Artiče smo se s projektom  "Ureditev površin za zagotavljanje večgeneracijske mobilnosti v KS Artiče"  prijavili na razpis za participativni proračun občine Brežice za leti 2022-2023.

Preberite več ...
Vabilo na jubilejni koncert "Trebeških drotarjev" Vabilo na jubilejni koncert "Trebeških drotarjev"
"Trebeški drotarji" delujejo že polnih 10 let kot sekcija KUD "Oton Župančič" Artiče. V soboto 30.5.2009 ob 20. uri organizirajo v prosvetnem domu v Artičah koncert, na katerem se bodo predstavili naši drotarji in gostujoče skupine: Glasbena skupina Žumberak" iz Novega mesta Ljudski pevci "Blanca" tamburaški sestav Zelenjak" iz Bistrice ob Sotli ter Mariachi "La paloma" iz DoboveSpoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.NAČRT RAVNANJA UPRAVLJALCA LOVIŠČA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE
 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane