Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Osnovna šola Artiče skozi moje oči

Velik del mojega življenja je poleg družine, prijateljev in ostalih stvari zaznamovala šola. Ta velika ustanova je sprva v meni vzbujala strah, vendar mi je prijazno odprla svoja vrata in mi ponudila roko ter me iz plenic spravila do srednje šole.
Z njo sem se spoprijateljila že v vrtcu. Rada sem se igrala, risala in zabavala v prostorih vrtca, ki leži ob šoli. Počasi so minili dnevi brezskrbnosti. Pred vrati so bile počitnice, ki so pomenile prelom. Nisem vedela, kaj me čaka v šoli, v meni je tičal strah, sem pa vseeno v sebi gojila upanja in komaj čakala prvi šolski dan.

  Šola! Velika, obrazi mimoidočih neznani, vse je bilo tako tuje. Za hip sem se ustavila. Je res lahko šola moj drugi dom? Sčasoma so se mi stvari približala ali pa sem se jaz približala njim. Topla beseda je zmeraj našla pravo mesto, vsi tisti neznani obrazi so naenkrat postali moji prijatelji, vsi veliki hodniki so naenkrat postali moj dom. Učila sem se. Najprej z
igranjem, potem se je vse to povezovalo z učenjem in življenjem.Všeč mi je bilo, ker smo našo igrivost poleg igrišča in nove telovadnice, ki smo jo dobili v letih mojega šolanja, izkoristili tudi pri pobiranju jabolk. Malo katera šola se lahko pohvali z lastnim sadovnjakom. Všeč mi je, ker naša šola ne leži v nobenem izmed mestnih centrov, ampak na obrobju mesta, v idili narave, kjer je veliko možnosti za športne in kulturne sprostitve. Sodelujemo na vseh področjih, tako kulturnem kot športnem in vedno dosegamo lepe rezultate. Pa naj še kdo reče, da se v majhnih »flaškah« ne skriva strup. Kot ena prvih šol smo uvedli metodologijo Korak za korakom, sodelovali smo tudi v projektu Comenius, kjer smo si mnenja in predloge izmenjevali z učitelji iz Italije in Romunije. Najbolj ponosna pa sem na to, da je naša šola - šola brez ključev. S tem načinom razmišljanja gojimo zaupanje in topel odnos. Večkrat sodelujemo z Banovo domačijo in se tako učimo, kako pomemben mozaik v našem življenju so med drugim tudi delci kulture. Tudi na področju plesa, predvsem pri folklori, smo že dosegli nekaj vidnih rezultatov. Pri športu smo vedno blesteli na rokometnih, nogometnih, košarkaških, atletskih tekmovanjih. Pred nami se še zdaj Ljubljančanom tresejo hlače. Z učitelji se dobro ujemamo, večkrat se znajdejo v vlogi naših staršev in nam dajo kakšen bister nasvet za življenje. Všeč mi je, ker so se z novim učnim programom devetletne osnovne šole še bolj približali učencu in tako prisluhnili njegovim zmožnostim.
Ko razmišljam o osnovni šoli Artiče, za zmeraj moji šoli, mi nekako še ne gre izpod peresa pretekli slovnični čas. Vse je še tako tu, tako sveže, … Po vseh teh lepih, spominov polnih letih, se vendarle počasi poslavljam. Z neko čudno stisko v grlu se poslavljam od šole, v kateri sem pustila del svojega otroštva, s katero sem delila tegobe, skrivnosti in veselje, v kateri sem vedno našla lepo besedo. Pogrešala bom učilnice, učitelje, prijatelje… pogrešala bom vse, kar je dobro desetletje hodilo v koraku z menoj.

Nina Fridl
do nedavnega še učenka 8.a OŠ ArtičeInformacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane