Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Dogajanje v Artičah

Gradnja optičnega omrežja v krajevni skupnosti Artiče


Na spodnji povezavi si lahko pogledate zgibanko Posavske potojoče knjižnjice, kjer si boste lahko ogledali postajališča za izposojo knjig od meseca oktobra do decembra.
Lepo vabljeni in prijetno branje Vam želimo.

Lep pozdrav.
Svet krajevne skupnosti Artiče

ZGIBANKA PPK


Obveščamo vas, da se na našem območju pričenja gradnja odprtega optičnega omrežja RUNE, ki bo omogočalo priključitev na optični priključek v vašem gospodinjstvu. Preberi več
OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE 


Spoštovani krajani KS Artiče.

 

Čistilna akcija Banove domačije dne, 3.8.2020,  je presegla splošna pričakovanja, tako po številu kot po prizadevnosti udeležencev. Počiščeni so bili: prostor za sadjarsko sobo, del gospodarskega poslopja imenovan pod, dva nadstreška ( prvi s prešo in drugi z vozovi), svinjak in drvarnica.

Poškodovana ter neuporabna orodja, stara slama in krma so bili sežgani. Orodja, ki jih je restavriral muzej Brežice smo pustili zavita v foliji v dveh prostorih hleva do predvidene restavracije, ki bo potekala v letu 2021. Pod nadstreški smo pustili dva vozova, ki ju bomo ponudili zbirateljem.

Gospodarsko poslopje je po tej čistilni akciji pripravljeno za sanacijo temeljev in nosilnih stebrov.

 

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za opravljeno delo in se priporočamo za sodelovanje tudi v bodoče.

 

Svet KS ArtičeVečgeneracijski Center Brežice čez poletje organizira naslednje dejavnosti za občane.

V mesecu juliju in avgustu smo planirale predvsem aktivnosti za otroke. Toda glede na to, da je zanimanje za ostale aktivnosti in da nekateri tudi dopust preživljate doma, bomo nekaj aktivnosti imeli tudi skozi poletje:

  • vsak torek bomo imeli hojo po Vrbini, zberemo se ob 8.30 pred MC Brežice,
  • vsak četrtek bo pohod na Šentvid, zbirno mesto je ob 8.30 na Tržnici Brežice ali ob 8.40 na parkirišču Motela Čatež,
  • vsak četrtek (če ne bo zelo vroče) bo potekala tudi telovadba Razgibajmo se, in sicer ob 15.00 v telovadnici MC Brežice.


Še vedno pa vas vabimo, da všečkate našo FB stran, kjer so objavljeni vsi dogodki, veliko pa je tudi fotografij naših aktivnosti. Morda najdete tudi sebe.

https://www.facebook.com/Ve%C4%8Dgeneracijski-center-Posavje-Bre%C5%BEice-108109740868124/

 

Dobili smo tudi predlog, da bi za starejše organizirali kakšno delavnico uporabe aplikacije ZOOM-a. Da bi lahko (v primeru da sem ponovi situacija prepovedi izvajanja aktivnosti v fizični obliki) tudi preko ZOOMa izvajali kakšno aktivnost. V kolikor bo dovolj zanimanja, bomo aktivnost izvedli, zato prosim zainteresirane, da se na ta mail, ali fb prijavijo.

Vse dobro in prijetno poletje vam želim.
 

Zagotavljanje požarne varnosti v primeru motenj, ki jih za podjetja in druge ustanove predstavlja epidemija
Poleg poslovnih tveganj lahko motnje, ki jih predstavlja epidemija COVID 19, močno vplivajo na požarno varnost v podjetjih in drugih ustanovah. Možni scenariji, ki jih morajo podjetja oz. ustanove morajo upoštevati pri poslovanju podjetja v kriznih situacijah:
Preberite več ...

 

OBVESTILO O KURJENJU V NARAVNEM OKOLJU 
Zaradi trenutnih razmer v državi, povezanih z epidemijo COVID-19 (korona virusa) in sončnimi ter toplimi dnevi v prihodnjih dneh vas naprošamo, da bodite previdni pri spomladanskih opravilih na vrtovih, travnikih, njivah, gozdovih in v okolici hiš. Svetujemo vam previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju.
Preberite več ...

 

TELOVADBA V PROSVETNEM DOMU IN OŠ ARTIČE

Športno društvo Artiče vabi vse zainteresirane, da se nam pridružite, že v tretji sezoni delovanja društva. Organiziramo naslednje aktivnosti:

Preberite več ...

PROJEKT ARTIŠKA POT ZDRAVJA

Obveščamo vas, da se je projekt Artiška pot zdravja uvrstil v participativni del proračuna občine Brežice  "Moja skupnost - sodelujem". Izbranih je bilo še 15 drugih projektov, ki si jih lahko preberete na tej povezavi.
Hvala, ker ste glasovali.
Preberi več...


MOJA SKUPNOST SODELUJEM!

Participativni proračun občine Brežice za leti 2020 in 2021

Preberite več ...

JAVNO OZNANILO
Objava javnega naznanila o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za IPC Brezina

Preberi več

 

 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane