Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

JOGA - 02.10.2012 ob 19.uri

Vabimo vas na JOGA vadbo z JANJO VRETIČ, vsak torek ob 19.uri v večnamenske prostore društva za kakovost življenja OM center (nad Bubka barom).
Pričetek prvi torek v oktobru - prva vadba je brezplačna.
Vse dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Joga je za vsakogar. Nihče ni prestar ali preveč tog, premočen ali presuh, utrujen ali izčrpan. Dharma joga je za vsakogar, ki se je odločil za spremembo.
Izvajamo HATHA JOGO , kot jo je razvil svetovno priznani učitelj joge B.K.S. Iyengar in se po njem imenuje IYENGAR JOGA. Gre za najbolj razširjen stil joge na svetu z velikim poudarkom na pravilni izvedbi in terapevtskih učinkih položajev.
Kaj potrebujemo: joga blazino: najboljša je nedrseča podlaga, tanko odejo: npr odeja iz flisa, ki je lahka in topla, udobno, zračno oblačilo: npr bombaž.

Predavanje: ALKOHOL IN DRUŽINA - sreda, 03. 10. ob 17.30.uri

Društvo OM center in KLUB ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV BREŽICE vas vabimo na brezplačno predavanje na temo Alkohol in družina, ki bo v večnamenskkih prostorih društva (nad Bubka barom) v sredo, 03.10. od 17.30. do 19.30.ure.
Predavala nam bo dr. Vida Furman Bajc, strokovnjakinja na področju alkoholizma, zaposlena v Ljubljani na Psihiatrični kliniki - oddelek za alkoholizem na Poljanskem nasipu.

Predavanje je namenjeno ljudem s težavami prekomernega pitja alkohola, njihovim svojcem in strokovnjakom na tem področju.
Vabimo vas, da pridete nekaj minutk predčasno, da lahko začnemo pravočasno.

Društvo KZA Brežice v program vključuje nove člane po končanem ambulantnem ali bolnišničnem zdravljenju zaradi zasvojenosti z alkoholom in njihove svojce. V program se lahko prostovoljno vključijo tudi tisti, ki podpirajo program in sodelujejo pri aktivnostih.
KZA Brežice, Dečno selo 46A, 8253 Artiče; Predsednik kluba: Dušan Lubšina 070 861 602

ZDRAV DUH - ZDRAVO TELO - 13.10. ob 17.uri
dan odprtih vrat Društva za kakovost življenja OM center

13. oktobra 2012 s pričetkom ob 17.uri za vas pripravljamo predstavitev delavnic za osebnostno rast in sodobnih pristopov dela z ljudmi za izboljšanje kakovosti življenja, ob 19.uri bomo v sodelovanju s podjetjem Sol Vita predstavili tehnike sproščanja, od 20.ure dalje pa se bomo družili ob sadežih jeseni in degustaciji naravne prehrane, vzporedno pa boste lahko pokukali v "čarobni kotiček".
Vabimo vas, da seboj prinesete obilo dobre volje, ležalko in sadež za izmenjavo. Za več informacij o dogodku smo vam na voljo na številki 041447817, Anja in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

INTENZIV RAZSVETLJENJA - petek, 19.10. ob 17.uri

Društvo za kakovost življenja OM center v sodelovanju s FRANJOM TROJNARJEM vabitana delavnico - INTENZIV RAZSVETLJENJA v petek, 19.10. od 17. do 21.ure v večnamenskih prostorih društva (nad Bubka barom).
Cena delavnice je 50 €.

Delavnico organizira Ana Marija Trojnar s.p., Betnavska c. 11, 2000 Maribor, vodi pa jo Franjo Trojnar. Informacije in prijave na: 041/695-171 in Anja: 041-447-817

DELOVATI IZ SEBE

Ste se že kdaj zalotili, da si niste upali izraziti sebe in svojo osebnost, biti to kar ste in povedati to kar mislite? Srečni poznajo svojo bit in delujejo vedno iz sebe. Ste tudi vi med temi srečneži ali pa se še vedno iščete in jezite nad svojo usodo? Nesrečni smo vedno, ko ne delujemo iz sebe. Le razvoj naših sposobnosti ali sprejemanje našega poslanstva nas resnično osreči.
V delavnici boste z modernimi metodami komunikacije in meditacijami na koane (koani so vprašanja, na katera ne morete najti logičnih odgovorov, temveč jih lahko samo doživite), spoznali in direktno doživeli resnico o sebi.




Informacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite več



Spoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.



Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane