Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<Prizadevanje za zdravo prehrano, ki naj vsebuje veliko sadja, smo v naših krajih vedno reševali z lastno pridelavo in predelavo, sleherna domačija je bila obkrožena s sadnimi drevesi. ”Sadna pot” je bila najkrajša - z drevesa na mizo...Danes uporabljamo več ekološko prijaznih oblik pridelave raznovrstnega sadja na malih in velikih površinah, kakor tudi njegove predelave na naraven način, brez umetnih dodatkov...

Sadjarsko društvo Artiče in Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto smo v sklopu našega projekta ”POSADIMO SADNO DREVO” pripravili posvet


v četrtek, 30. novembra 2017 ob 17. uri
v dvorani prosvetnega doma v Artičah

 

  1. Izkušnje pri sajenju na bolezni odpornejših sort različnega sadja in namiznega grozdja ob letošnji spomladanski pozebi /Andreja Brence, KGZS – Zavod Novo mesto/
  2. V kakšnih tleh rastline rade živijo /Zvone Černelič, Biodinamična kmetija Černelič, Dečno selo)
  3. Kako pripraviti dober jabolčni sok in kis, pokušnja domačih sokov s komentarjem / Martin Mavsar, KGZS – Zavod Novo mesto /

Posvet je namenjen profesionalnim in ljubiteljskim sadjarjem v pomoč pri sajenju sadnega vrta in pripravi dobrega jabolčnega soka in kisa. Najprej vam bomo pripravili pregled sort različnih na bolezni odpornejših sadnih vrst, ki so se dobro izkazale ob letošnji spomladanski pozebi. Dober sok se lahko pripravi le iz dobrega sadja. Da bomo znali pripraviti res dobrega in znali okusiti kakovost, smo v drugem delu za vas pripravili strokovno vodeno degustacijo sokov.

 

Prisrčno vabljeni! Mitja Molan, Sadjarsko društvo Artiče
Andreja Brence, KGZS - Zavod NM
Informacija krajanom glede kanalizacije v Artičah

V prostorih KS Artiče  je bil v sredo, 7. 9. 2022, ob 18 uri sklican sestanek z lastniki zemljišč, kjer poteka predvidena trasa kanalizacije v Artičah. Projektant je predstavil predvidene trase kanalov in lokacije črpališč. Povedano je bilo, da mora pred izdajo GD, Občina za trase kanalov pridobiti služnostne pravice, zemljišča za črpališča pa želi od parcelirati in odkupiti.

Preberite več ...

Spoštovani krajani in krajanke

Obveščamo vas, da smo s strani občine bili obveščeni, da so na petkovi (27. 5. 2022) koordinaciji z izvajalcem oblikovali sledeče odgovore glede gradnje v območju Mali vrh – Dečno selo: 

Preberite več ...


NAJEMNIKOM GROBNIH MEST NA POKOPALIŠČU ARTIČE

Spoštovani! Že ob koncu leta 2020 smo vas seznanili, da načrtujemo v okviru izdelanega projekta obnoviti severni del pokopališča.
KS Artiče je v začetku letošnjega leta naročila projektantski popis del in materialov ter informativni predračun. Zaradi izjemnega dviga cen materialov nam sredstva dveh let iz naslova grobnin in najemov mrliške vežice več ne zadostujejo za izgradnjo novega zidu.
Obrnili smo se tudi na občino Brežice, ki pa sredstev za obnovo pokopališč v upravljanju KS ne namenja.

Glede na zgoraj navedeno bo potrebno z obnovo severnega dela zidu še počakati.
V kolikor se cene materialov »normalizirajo« in ko zberemo vsa potrebna sredstva, bomo pričeli

z izbiro izvajalca in obnovo severnega dela pokopališča. Upamo, da nam to uspe v letu 2023.

Želimo Vam vse dobro in hvala za razumevanje!


 

Spoštovani,
zahvaljujemo se vam za vaše predloge glede izboljšave obstoječe infrastrukture na območju KS Artiče, ki smo jih posredovali na Oddelek za komunalno infrastrukturo gospodarske in javne službe Občine Brežice.
Preberite večSpoštovani krajani in krajanke.
Sporočamo vam, da je Univerzitetna založba UM izdala monografijo o Artičah, ki si jo lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ker je v elektronski obliki, si jo lahko prenesete tudi na svoj računalnik.
Vabljeni k ogledu.Obveščamo vas, da bo jutri, 28. 9. 2021, ob 8.00 uri, pri župnišču pristal helikopter slovenske vojske. Šolski otroci bodo obeležili "Dan šole" in si v ta namen ogledali tudi helikopter.
 
Za nastali hrup, se vam že vnaprej opravičujemo.
 
Hvala za razumevanje.


 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane