Predlog KS Artiče plana investicij, ki jih izvaja Občina Brežice za leto 2016 do 2018 <<

Krajevna skupnost Artiče
Artiče 38, 8253 Artiče
Tel. 07/49-56-314
GSM: 040/204-960
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

OBVESTILO <<

Pešpoti in kolesarske poti

  Artiške sadjarske poti lahko prehodite peš ali pa eno od njih prevozite s kolesom. Vse so krožne, saj začnejo in končajo na Banovi domačiji.
S krajšimi postanki potrebujete za celotno pešpot 5 ali 6 ur zmerne hoje ali za kolesarsko pot 2 uri zmerne vožnje. Poti so označene na veliki oglasni tabli v Artičah, na pešpoti pa usmerjajo tudi smerokazi in oznake na drevesih (jabolko), na kolesarski pa smerokazi (jabolko in kolesar).

Klikni enkrat za povečavo, klikni dvakrat za pomanjšavo Pot vas vodi od Banove domačije najprej skozi gozd v Volčjak, kjer se pri smerokazu lahko odločite za varianto proti Arnovemu selu (3 ure) ali proti Dečnemu selu (2,5 ure). Pozneje se pri smerokazu na polovici poti lahko odločite za celotno pot ali samo za njen del. Višinska razlika med najnižjo in najvišjo točko je 133 metrov.
Sprehodite se skozi gozdove, preko travnikov, največ pa med čudovitimi nasadi jablan, breskev, hrušk, tudi češenj, višenj, jagod. Ti še posebej očarajo spomladi, ko je drevje v bujnem cvetenju, in jeseni, ko so drevesa obložena s sočnimi in slastnimi plodovi.
Zagotovo se boste ustavili na kateri od sadjarskih kmetij, saj vas pot vodi skozi njihova dvorišča. Na Bogovičevi, Krošljevi, Molanovi, Goriškovi, Jelčičevi, Cerjakovi, Rožmanovi, Kovačičevi in Lupšinovi kmetiji ali pri Osnovni šoli vas bodo prijazno sprejeli, po predhodnem naročilu pripravili okrepčilo, kupili pa boste lahko sezonsko sadje in izdelke iz le-tega. Na Deržaničevi kmetiji v Arnovem selu pa poleg sadja nudijo tudi beluše, v Dečnem selu na Grahek-Hribarjevi kmetiji suho sadje, Černeličeva kmetija pa je znana po ekološki pridelavi jagod in zelenjave.
Pohod zaključite na muzejsko urejeni Banovi domačiji, kjer v s slamo kritih poslopjih oživijo spomini na stara kmečka opravila in težko življenje v ne tako daljni preteklosti.
Za organizirane skupine vam lahko pri Turističnem društvu Artiče (telefon 07/495 63 16) zagotovimo vodenje.

Artiška sadjarska kolesarska pot

Peljete se iz Artič skozi vasi Dečno selo, Glogov Brod, Trebež, Spodnja Pohanca, Arnovo selo in Zgornja Pohanca.
Pot večinoma vodi po ravnini, le v Arnovem selu se boste morali spopasti z manjšim vzponom, a vam ne bo žal, saj boste nagrajeni s prečudovitim razgledom po Brežiško-krški kotlini. Spomladi vas bodo navdušili tudi cvetoči sadovnjaki in jeseni s sočnimi plodovi obložena drevesa. Celotna pot je asfaltirana.
Dolžina poti: 20 km
Višinska razlika: 155 m 

Zagotavljanje požarne varnosti v primeru motenj, ki jih za podjetja in druge ustanove predstavlja epidemija
Poleg poslovnih tveganj lahko motnje, ki jih predstavlja epidemija COVID 19, močno vplivajo na požarno varnost v podjetjih in drugih ustanovah. Možni scenariji, ki jih morajo podjetja oz. ustanove morajo upoštevati pri poslovanju podjetja v kriznih situacijah:
Preberite več ...

 

OBVESTILO O KURJENJU V NARAVNEM OKOLJU 
Zaradi trenutnih razmer v državi, povezanih z epidemijo COVID-19 (korona virusa) in sončnimi ter toplimi dnevi v prihodnjih dneh vas naprošamo, da bodite previdni pri spomladanskih opravilih na vrtovih, travnikih, njivah, gozdovih in v okolici hiš. Svetujemo vam previdnost in pravilno uporabo ognja v naravnem okolju.
Preberite več ...

 

TELOVADBA V PROSVETNEM DOMU IN OŠ ARTIČE

Športno društvo Artiče vabi vse zainteresirane, da se nam pridružite, že v tretji sezoni delovanja društva. Organiziramo naslednje aktivnosti:

Preberite več ...

PROJEKT ARTIŠKA POT ZDRAVJA

Obveščamo vas, da se je projekt Artiška pot zdravja uvrstil v participativni del proračuna občine Brežice  "Moja skupnost - sodelujem". Izbranih je bilo še 15 drugih projektov, ki si jih lahko preberete na tej povezavi.
Hvala, ker ste glasovali.
Preberi več...


MOJA SKUPNOST SODELUJEM!

Participativni proračun občine Brežice za leti 2020 in 2021

Preberite več ...

JAVNO OZNANILO
Objava javnega naznanila o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta za IPC Brezina

Preberi več

 

 

Za odpiranje dokumentov potrebujete "PDF Reader", ki ga brezplačno dobite   tukaj.
info@artice.si | http://www.artice.si
tel. 07/49-56-314 |
gsm. 040/204-960
(C)2006-2012
Krajevna skupnost Artiče
Vse pravice pridržane